Senaste inläggen
Gårdagens middag. Intressanta smaker och något som absolut kommer att äta fler gånger i detta hushåll.
Ingredienser
· 2 röda paprikor
· 1 gul lök
· 2 vitlöksklyftor
· 500 g nötfärs
· 1 msk olja
· 1 tsk kummin
· 1 msk paprikapulver
· 2 msk tomatpuré
· 5 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
· 1 tsk torkad persilja
· 2 lagerblad
· salt och peppar
· 2 bakpotatisar
· 300 g baguetter
· 1 dl matyoghurt
1. Sätt ugnen på 225 °C.
2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Stek färsen i oljan i en stor kastrull tillsammans med kummin och paprikapulver. Rör ner lök, vitlök och paprika och låt de steka med en stund.
4. Häll i tomatpuré och buljong och krydda med persilja, lagerblad, salt och peppar.
5. Skala och riv potatisen och tillsätt i kastrullen och låt allt koka ca 20 minuter.
6. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
7. Servera gulaschen med baguette och yoghurt.
Jag är inte intresserad av dieter och bantningsmetoder. Viktväktaren, Lchf och Atkins är inget för mig och min familj. Jag vill äta allsidig kost, lagomt mycket fett, protein och kolhydrater. Inte förbjuda en hel mängd livsmedel men kanske minska mängden på vissa saker. Tänkte göra ett försöka att handla nyckelhålsmärkta produkter och införa ännu mer frukt och grönt i vår matlagning. Det tror jag fungerar för oss.
Nyckelhålet står för: