Direktlänk till inlägg 5 mars 2013
Gårdagens middag. Intressanta smaker och något som absolut kommer att äta fler gånger i detta hushåll.
Ingredienser
· 2 röda paprikor
· 1 gul lök
· 2 vitlöksklyftor
· 500 g nötfärs
· 1 msk olja
· 1 tsk kummin
· 1 msk paprikapulver
· 2 msk tomatpuré
· 5 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
· 1 tsk torkad persilja
· 2 lagerblad
· salt och peppar
· 2 bakpotatisar
· 300 g baguetter
· 1 dl matyoghurt
1. Sätt ugnen på 225 °C.
2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Stek färsen i oljan i en stor kastrull tillsammans med kummin och paprikapulver. Rör ner lök, vitlök och paprika och låt de steka med en stund.
4. Häll i tomatpuré och buljong och krydda med persilja, lagerblad, salt och peppar.
5. Skala och riv potatisen och tillsätt i kastrullen och låt allt koka ca 20 minuter.
6. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
7. Servera gulaschen med baguette och yoghurt.
Jag lyfte på ögonlocket, klockan visade 04:50. För det flesta innebär det att man gott kan somna om en timme till, så även för mig alla andra dagar men inte just idag. Mannen ska jobba på annan ort denna vecka och vi har nu vinkat av honom vid flygbu...
Fötterna upp och huvudet ner, här ligger jag och eftermiddagsvilar. Så skönt att ladda batterierna. Snart är det dags för middag, köttfärssås och spagetti helt enligt barnens val. Undra vad mer kvällen kan bjuda på? ...